HOE WERKEN WE?

Ons doel is kortgezegd: hulpgoederen zo voordelig mogelijk van A naar B brengen. Hoe doen we dat? Fair Trade Solutions probeert op alle fronten voordeel te boeken, de kernpunten op een rij:

1. KLEINE MARGE

De sleutel tot voordeel is onder andere de lage marge die we rekenen bij de bemiddeling van transport. Dat scheelt aanzienlijk in de kosten, zodat het budget beter besteed kan worden.


2. EXPERTISE

Door onze jarenlange ervaring weten we hoe we slim kunnen inkopen. Zo kunnen we ook concurreren met grotere commerciële collega expediteurs in de markt.


3. GOEDE RELATIES

Wereldwijd hebben we uitstekende contacten opgebouwd. Persoonlijk contact geeft voordelen in het bedingen van een goede prijs en de juiste kwaliteit van de dienstverlening.
Ons steeds groeiende netwerk van goede doelen en bedrijven die support verlenen is erg belangrijk. Hierdoor versterken wij elkaar, zodat bijvoorbeeld een duur verkoopteam overbodig is. Ook dit scheelt weer aanzienlijk in de kosten.


4. AID-BY-WINGS

Wij hebben Aid-by-Wings ontwikkeld: een logistiek product dat door luchtvaartmaatschappijen wordt ondersteund, waarbij ze tegen een gereduceerd tarief ruimte aanbieden voor hulptransporten.


5. EXPRESSE PAKKETTEN

Tegen zeer lage tarieven kunt u via Fair Trade Solutions uw expresse zendingen (enveloppen en kleine pakketten) via de bekende koeriersdiensten laten vervoeren en traceren. U kunt inloggen op onze website en daar zelf de gegevens invoeren, het label uitdraaien en het pakket bij u laten afhalen en versturen.


CONTROLE | OPEN BOEK

Het klinkt mooi allemaal, maar hoe gaat het achter de schermen? Die vraag begrijpen we en daarom hebben we gekozen voor een volledig transparante boekhouding, zodat u zelf kunt vaststellen dat wij ons houden aan onze doelstellingen.

PERSOONLIJK:
MIJN VERHAAL

Mijn naam is Wim Leeflang en sinds 1992 ben ik actief in transport en logistiek. In die jaren
ben ik werkzaam geweest bij twee internationaal opererende expediteurs als Operations
Manager.

In deze rol was ik verantwoordelijk voor klanten in de breedste zin van het woord. Ik
was direct betrokken bij inkoop, verkoop, planning en douanezaken. Ook hoorden P&O,
debiteuren/crediteurenbeleid, veiligheid en faciliteiten tot mijn pakket.

Aan het besluit om Fair Trade Solutions B.V. op te richten is een heel traject voorafgegaan.
Langzamerhand kwam ik tot het inzicht dat er in de markt behoefte is aan een ander
expeditie- en logistiekconcept, dat zich specifiek richt op NGO’s, goede doelen en
stichtingen. Ik kwam tot de conclusie dat goede doelen minder marge zouden moeten
betalen, zodat er meer budget over blijft voor de reden waarom ze zijn opgericht:
hulpverlening. Dat wil ik met Fair Trade Solutions graag realiseren.